onsdag den 17. februar 2021

 

Med en uddannelse fra Danmarks Designskoles Institut for Unika har jeg speciale i keramiske overflader. Jeg arbejder med formgivning af genstande, der ligger på kanten af at være brugsting.
Jeg har en legende og empirisk tilgang både til arbejdet med idéer og udtryk, men også til eksperimenterne med materialer og metoder. Samtidig prøver jeg også at gå analytisk til værks, så mulige opdagelser kan gentages - og nye metoder udvikles.
Fotograf Blik / Julie Trojaborg


 

Jeg finder det vigtigt at arbejde med selve håndværket og at kunne skabe værker og glasurer fra bunden. Samtidig har jeg en fascination og en stor erfaring inden for den digitale verden.

Desuden er jeg meget optaget af at kombinere forskellige fagområder:
- DET DIGITALE, hvor jeg arbejder med nye moderne digitale teknikker i kombination med det gamle håndværk. Her arbejder jeg med grafik på keramiske flader. Motiverne er skabt med udgangspunkt i egne fotografier, der bearbejdes digitalt, så det bliver abstraktioner: essentielle forløb og strukturer. Jeg er meget optaget af organiske former - væksters variationer og gentagelser, men også strukturer skabt af mennesker - konstruktioner og det urbane udtryk. De digitale billeder omsætter jeg direkte til selvklæbende skabeloner, til stencils på serigrafiske rammer eller laserskårne stempler til relieffer.
- DET ORGANISKE, hvor jeg ofte arbejder i spændingsfeltet mellem det keramiske materiale og vækster. Herunder er jeg også meget interesseret i de økologiske aspekter både tematisk, men også proces-, brugs- og materialemæssigt: at minimere forbruget af irreversible materialer, vand og energi, at genbruge - og have for øje, at værket eller produktet både har en fysisk og en æstetisk holdbarhed - og gerne en fleksibel funktion.

Mit afgangsprojekt fra Designskolen var farveeksperimenter på en keramisk vægflade. Og det har på sin vis været omdrejningspunktet i de fleste af mine keramiske projekter siden:  arbejdet med glasuren, materialet, taktiliteten og farven som det essentielle. Så kakler og fliser er mit speciale, men jeg arbejder selvfølgelig også med andre keramiske objekter...

Formidling er også et væsentligt aspekt i mit arbejde. Jeg har en stor erfaring som tidligere underviser gennem mange år i forskellige digitale fag. Og de pædagogiske og pragmatiske aspekter ligger mig stadig meget på sinde, når jeg nu udfører egne specialkurser indenfor det keramiske område.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar